Lunchen in een krater!
4 juli 2017 - Royat, Frankrijk
Vanmorgen hebben we eerst eens bekeken hoe lang het nog rijden is voordat we thuis zijn. Het is nog ruim 800 kilometer en 12 uur rijden als we de tolwegen willen vermijden.
Morgen gaan we eens kijken hoe ver we komen maar we gaan nog een keer de tent opzetten alleen weten we nog niet waar.
Vandaag hebben we dus nog iets gedaan wat je niet vaak doet in je leven, lunchen in een krater! De spierpijn na de klim van gisteren viel erg mee en we hadden gezien dat er ook vulkanen met echte kraters zijn. Daar wilden we graag naartoe en zijn dus naar Puy de Pariou geweest. Hij is minder hoog (ruim 1100) maar door erosie zijn er slechte paden. Sommige delen zijn vervangen door trappen (ongelijkmatige treden) en dat maakte deze wandeling ook pittig. Maar zeer de moeite waard!! Wat imposante, het uitzicht, het zien van de krater, het afdalen in de krater en het er zíjn! Helemaal geweldig!
Er is daar geen horeca, geen commerciële dingen en iedereen neemt zijn eigen afval mee. Het lijkt me vreselijk als ze dit zouden gaan uitbaten!
Het biertje hebben we dus lekker op de camping genomen, Jeannot heeft wederom gekookt en daarna hebben we de luifel vast opgeruimd en meteen de auto opnieuw ingeruimd (was ook wel nodig en maakt het uitruimen straks alleen maar makkelijk).